Novosti

Nominacije za Nagradu hrvatskog glumišta 2020.

13.11.2020.

Kada struka prepozna kvalitetu onda to ima poseban značaj!!!
Čast nam je što je i ove godine stručna komisija Hrvatskog društva dramskih umjetnika prepoznala vrijednost i kvalitetu ostvarenja našeg kazališta i glumaca našeg dramskog ansambla.
Predstava Višnjik nominirana je u nekoliko kategorija. Nastala u koprodukciji HNK u Osijeku i GDK Gavella te premijerno izvedena na 20. Osječkom ljetu kulture i pokazala je da umjetnost i kultura moze preživjeti u doba pandemije, a naš dramski ansambl iznjedriti najbolja ostvarenje kada je najteže.
Naš mjuzikl “Sugar” također nije ostao nezamijećen i na to smo posebno ponosni. Nina Kleflin je nominirana za najbolje redateljsko ostvarenje.
Čestitamo!!!!!!
NOMINACIJE:
Za najbolju predstavu u cjelini -DRAMA
•”Višnjik” Antona Pavloviča Čehova u režiji Dražena Ferenčine i produkciji Hrvatskog narodnog kazališta u Osijeku, Gradskog dramskog kazališta Gavella iz Zagreba i Osječkog ljeta kulture 2020.
Za najbolje redateljsko ostvarenje-DRAMA
•Dražen Ferenčina za režiju predstave ”Višnjik” Antona Pavloviča Čehova u produkciji Hrvatskog narodnog kazališta u Osijeku, Gradskog dramskog kazališta Gavella iz Zagreba i Osječkog ljeta kulture 2020.
Za najbolja umjetnička ostvarenja-DRAMA
Glavna ženska uloga
•Sandra Lončarić za ulogu Ranjevske, Ljubav Andrejevne u predstavi “Višnjik” Antona Pavloviča Čehova u režiji Dražena Ferenčine i produkciji Hrvatskog narodnog kazališta u Osijeku, Gradskog dramskog kazališta Gavella iz Zagreba i Osječkog ljeta kulture 2020.
Sporedna ženska uloga
•Anja Đurinović Rakočević za ulogu Varje u predstavi “Višnjik” Antona Pavloviča Čehova u režiji Dražena Ferenčine i produkciji Hrvatskog narodnog kazališta u Osijeku, Gradskog dramskog kazališta Gavella iz Zagreba i Osječkog ljeta kulture 2020.
Sporedna muška uloga
•Miroslav Čabraja za ulogu Gajeva, Leonid Andrejeviča u predstavi “Višnjik” Antona Pavloviča Čehova u režiji Dražena Ferenčine i produkciji Hrvatskog narodnog kazališta u Osijeku, Gradskog dramskog kazališta Gavella iz Zagreba i Osječkog ljeta kulture 2020.
Za izuzetno ostvarenje mladih umjetnika do 28 godina
•Antonia Mrkonjić za ulogu Anje u predstavi “Višnjik” Antona Pavloviča Čehova u režiji Dražena Ferenčine i produkciji Hrvatskog narodnog kazališta u Osijeku, Gradskog dramskog kazališta Gavella iz Zagreba i Osječkog ljeta kulture 2020.
Za najbolje redateljsko ostvarenje -OPERETA/MJUZIKL
• Nina Kleflin za režiju mjuzikla”Sugar” Petera Stonea i Boba Merilla u produkciji Hrvatskog narodnog kazališta u Osijeku.
#umjetnostjeodgovorna

Moglo bi vas zanimati