Novosti

“ARLECCHINO” I “GIANNI SCHICCHI”: JOŠ JEDAN USPJEH NA TREĆEM NAJPRESTIŽNIJEM OPERNOM FESTIVALU!

28.07.2022.

 

I druga večer predstavljanja hrvatskih kazališta je iza nas. Dvije zanimljive jednočinke koje se pretapaju jedna u drugu, “Arlechinno” i “Gianni Schicchi”, nastale u suradnji osječkog i riječkog ansambla, izmamile su zadovoljstvo finske publike.

Pod vodstvom sjajnog mladog dirigenta Valentina Egela,  orkestar, sastavljen od glazbenika obaju kazališta, suptilno je i angažirano pratio soliste u obje jednoćinke. Prvu “Arlechinno” u prepoznatljivoj režiji Marina Blaževića, prepunoj inteligentnih duhovitosti, scenom su u punoj snazi vladali izvođači i glumački i glasovno, a publika je sa zanimanjem pratila izvedbu koja je po prvi put izvedena na finskoj pozornici.

Drugu jednočinku “Gianni Schicchi” u klasičnoj režiji Fabrizia Melana publika je glazbeno poznavala pa ju je možda i srdačnije prihvatila od “Arlechinna”, a posebno dug pljesak zasluženo je poklonjen mladoj solistici Dariji Auguštan u poznatoj ariji “Mio babino caro”.

Na prijemu nakon izvedbe, generalni direktor Festivala Jan Strandhol još je jednom ponovio kako ovako sjajne izvedbe obaju kazališta zaista zaslužuju biti na trećem najprestižnijem svjetskom opernom festivalu.

Gloria Fabijanić-Jelović, novinar kritičar

Moglo bi vas zanimati

Newsletter