Novosti

“Gospođica Julija” nastupila na Zlatnom lavu

28.06.2021.

Na svečanosti zatvaranja 22. Međunarodnog festivala komornog teatra Zlatni lav – tematskog naziva “Festival žudnje”, održanoj u atriju Pučkog otvorenog učilišta “Ante Babić” u Umagu, nagrada žirija za najbolji glumački par dodijeljena je Mateji Marušić i Vladimiru Tintoru za uloge u predstavi “Gospođica Julija”, redateljice Aide Bukvić u koprodukcijskoj izvedbi Gradskog kazališta Joze Ivakića Vinkovci i HNK u Osijeku, koja je izvedena 24. lipnja u 21 sat.

Struka je ustvrdila da su svojom glumačkom izvedbom Mateja i Vladimir zorno oblikovali paletu najosjećajnijih ljudskih stanja.

Čestitamo Vladimiru i Matei!

Festival je utemeljen na ideji trianguluma – convivenze triju naroda koji žive uz granicu: hrvatskogslovenskog i talijanskog. Na festivalu nastupaju i umjetnici iz drugih zemalja regije, a u izbor selektora ulaze različiti oblici profesionalnog komornog teatra – od komornih scena velikih kazališnih kuća do neinstitucionaliziranih kazališnih ansambala i eksperimentalnih kazališnih formacija. Ocjenjivački sud najboljoj predstavi festivala dodjeljuje Grand Prix.

Moglo bi vas zanimati

Newsletter