Novosti

Izvedba opere “Julije Cezar u Egiptu”

27.07.2022.

Sinoć je konačno došao trenutak u kojem se Handelova barokna opera “Julije Cezar u Egiptu” u režiji Marina Blaževića i pod dirigentskim vodstvom maestra Benjamina Bayla predstavila u punom glasovnom, scenskom i dramaturškom svjetlu bezbrojnoj finskoj publici na festivalskoj sceni.

Predstava je prilagođena ambijentu dvorca izvrsno dizajniranim svjetlom i maksimalnim  korištenjem svih ulaza, stepenica i kamenih zidova od kojih je sastavljena scena.

Nove režijske duhovite intervencije razigrale su još više protagoniste i dinamičnim prizorima uključile publiku koja se smijala i srdačno pljeskala nakon svake izvedene arije, a arija je u operi pozamašan broj.

Solisti su dali u glumačkom i glasovnom smislu najbolje od sebe, osvojivši publiku iskrenom i toplom igrom, a posebno treba pohvaliti mezzosopranisticu Rachel Kelly, koja se, kao zamjena Michaeli Selinger, uspješno uklopila u izvedbu u iznimno kratkom vremenu.

Ova je izvedba, iako je vremenski trajala četiri sata, vrlo brzo protekla zahvaljujući sjajnoj igri kompletnog ansambla i izvrsno vođenim orkestrom koji je “disao” sa solistima.

Gledatelji su s oduševljenjem govorili – fantastično, čarobno, nevjerojatno, magično, a mi smo bili ponosni do suza radosnica.

Finski bračni par je oduševljen riječkim opernim izvedbama zbog kojih znaju doći u Rijeku, a Jan Strandholm, generalni direktor ovog Festivala kaže da do sad nije čuo ni vidio ovako vrhunsku izvedbu.

Publika u Savonlinni imat će priliku pogledati i uživati u još dvije izvedbe ove opere.

Gloria Fabijanić-Jelović, novinar kritičar

Moglo bi vas zanimati

Newsletter