Klapa „Sveti Juraj“ – HRM i Orkestar HRM: GLAZBA ČINI ČUDA OD LJUBAVI

U organizaciji Hrvatskog narodno kazališta i Udruge Inner Wheel klub Osijek, a u suorganizaciji Udruge 100%- tnih hrvatskih ratnih vojnih invalida I. skupine najavljujemo humanitarni koncert Klape „Sveti Juraj“ – HRM i Orkestra HRM: GLAZBA ČINI ČUDA OD LJUBAVI.

Prihod od prodaje ulaznica bio bi namijenjen u dvije svrhe:

1) usavršavanje mladih glazbenika na početku karijere, kojima je potrebno osigurati financijsku potporu za seminare eminentnih profesora;

2) unaprjeđenje kvalitete života za štićenice Doma za odgoj djece i mladeži Osijek- kako bi se unaprijedila kvaliteta života, rada i boravka djevojčica i djevojaka u Domu za odgoj djece i mladeži Osijek, te pomoglo odgojiteljima pospješiti psihički i emocionalni oporavak svojih štićenica

Cilj humanitarnog koncerta je senzibilizirati javnost za navedenu problematiku te djelovati sveobuhvatno, kako bi se unaprijedila kvaliteta rada mladih glazbenika te života marginalizirane i, nažalost, često stigmatizirane skupine našeg društva, kao što su djevojčice i djevojke, štićenice Doma za odgoj djece i mladeži u Osijeku.

 

Klapa Hrvatske ratne mornarice “Sveti Juraj” je osnovana je 12. siječnja 2001. godine u Raketnoj bazi HRM-a u Žrnovnici s ciljem predstavljanja Oružanih snaga RH na međunarodnom susretu vojski svijeta u Lourdesu. Danas klapa djeluje u sklopu Orkestra oružanih snaga Republike Hrvatske i prvenstveno je obilježava koncertna aktivnost i angažiranost na brojnim protokolarnim zadaćama MORH-a, državnih institucija Republike Hrvatske, kulturnih manifestacija, Katoličke crkve u Hrvata, braniteljskih udruga itd.

Utorak, 20:00h
14. veljače 2023.

Zvuči zanimljivo?

Kupi ulaznicu
Newsletter