45. Međunarodni festival umjetničke tamburaške glazbe

Sa zadovoljstvom najavljujemo da se po 45. put u izvorištima tamburaštva: Osijeku, Našicama i Đakovu od 24.-26.6.2022. održava Međunarodni festival umjetničke tamburaške glazbe u organizaciji Hrvatskog tamburaškog saveza u Osijeku. Nakon dvogodišnjih posebnih koronavirusom uvjetovanih realizacija Festivala, ovogodišnji Festival će se predstaviti u predpandemijskoj formi i vratiti na pute ucrtane još davne 1961. godine. U glazbeno bogate tri natjecateljske i revijalne večeri, ljubiteljima orkestralne tamburaške glazbe umjetničkog izričaja predstavit će se 16 tamburaških orkestara i komornih ansambla s gotovo 400 mladih glazbenica i glazbenika na tamburama koji su marljivo pripremali svoj program. Svi oni pokazat će svoje tamburaško umijeće izvodeći 50 skladbi pisanih za tambure od kojih čak 7 praizvedbi hrvatskih skladatelja.

Uz orkestre, istinski ljubitelji orkestralne tambure imat će priliku uživati u brojnim kvalitetnim instrumentalnim i vokalnim solistima. – PROGRAM FESTIVALA

Stručno povjerenstvo u sastavu Siniša Leopold, Vladimir Vladimirov te Franjo Batorek neće imati lak zadatak na kraju festivala dodijeliti plakete Tambura Paje Kolarića za najbolji orkestar/ansambl, najbolju praizvedbu, najboljeg dirigenta te vokalnog i instrumentalnog solista.

Trima orkestrima/ansamblima s najviše osvojenih bodova dodijelit će se bračevi iz majstorske Glazbalarske radnje Žmegač, Varaždin.

Kroz program vodit će nas uvažena glumica Vlasta Ramljak, dugogodišnja prijateljica Festivala.

Posebne zahvale organizacijskom odboru i svim suorganizatorima kao i gradovima domaćinima koji su otvorili svoja vrata ovogodišnjem Festivalu, te svima koji su svojim djelovanjem pomogli u realizaciji 45. MFUTG-a.

Ovim putem pozivamo Vas, draga publiko, da nam se pridružite na ovogodišnjem 45. MFUTG-u.

Neka nam ponovno zazvuče tambure kao nekada u pravom festivalskom zanosu!

Izvor: http://htso.hr/2022/06/06/45-medunarodni-festival-umjetnicke-tamburaske-glazbe/

 

Petak, 20:00h
24. lipnja 2022.

Zvuči zanimljivo?

Kupi ulaznicu
Newsletter