OKRUGLI STOL – FABRIZIO MELANO

ususret premijeri dviju urnebesno komičnih jednočinki u Hrvatskom narodnom kazalištu u Osijeku, ARLECCHINO & GIANNI SCHICCHI F. Busonija – G. Puccinija, a u koprodukciji s Operom HNK Ivana pl. Zajca, Rijeka, HNK u Osijeku organizira tribinu pod nazivom Okrugli stol – FABRIZIO MELANO, u utorak, 26. travnja u 18 sati.

 Objema jednočinkama dirigirati će Stjepan Vuger, a redatelji su Marin Blažević (Arlecchino) i Fabrizio Melano (Gianni Schicchi). Upravo je redatelj Melano tema ovog Okruglog stola. Fabrizio Melano renomirana je figura na međunarodnoj opernoj sceni. Više od četrdeset godina surađivao je s vodećim svjetskim opernim kućama. Svoju dugu vezu s Metropolitan Operom započeo je 1969. godine gdje je režirao dvadesetijednu operu, između kojih je bilo sedam novih i niz obnovljenih produkcija. Surađivao je sa svjetskim opernim umjetnicima kao što su Maria Callas, Renata Tebaldi, Birgit Nilsson i naša Zinka Kunc Milanov.

Umjetnost nije bez smisla i svrhe, a Kazalište kao takvo ima izuzetno važnu ulogu koju HNK u Osijeku dodatno naglašava prije dvije sezone pokrenutim projektom Okrugli stol. U želji da Vam približimo lik i djelo ovog glazbenog umjetnika svjetskog ugleda, HNK u Osijeku poziva Vas da nazočite tribini te svojim sudjelovanjem obogatite još jedan Okrugli stol.

Utorak, 18:00h
26. travnja 2022.

Zvuči zanimljivo?

Kupi ulaznicu
Newsletter