Novosti

Simfo – rock koncert za Pedijatriju

25.05.2022.

Ekonomski fakultet u Osijeku ove godine slavi 61. godinu postojanja. Vizija je te važne sastavnice Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera biti institucija prepoznatljiva po izvrsnosti, inovativnosti i kreativnosti u obrazovanju, znanstveno-istraživačkom radu u polju ekonomije i poslovne ekonomije, ali i kontinuirano pridonositi društvenoj zajednici u svojem okružju.

Stoga ove godine u sklopu obilježavanja svoje obljetnice Ekonomski fakultet organizira humanitarnu akciju prikupljanja donacije za kupnju EKG uređaja i uređaja za mjerenje krvnog tlaka za djecu na Klinici za pedijatriju Kliničkog bolničkog centra Osijek. EKG uređaj i uređaj za mjerenje tlaka služe za otkrivanje i prevenciju poremećaja srčanoga ritma, čime se omogućuje pravodobna reakcija, kao i liječenje djece sa srčanim poremećajima.

Krovni je naziv humanitarne akcije “Snagom srca EFOS-a”, a sama se akcija sastoji od niza aktivnosti kojima je cilj podržati osječku kulturnu i sportsku scenu te prikupiti novac za osječku Pedijatriju.

“Čast nam je pozvati vas da se uključite u našu humanitarnu akciju i zajedno uživamo u Simfo rock koncertu, koji će se održati 31. svibnja u 19.30 u Hrvatskom narodnom kazalištu u Osijeku, gdje ćemo poslušati neke od najpoznatijih rock-pjesama u nešto drukčijoj izvedbi. Sav je prihod prikupljen od donacija namijenjen za kupnju navedenih uređaja. Svi dionici, djelatnici, studenti, alumniji i ostali zainteresirani, mogu sudjelovati u humanitarnoj akciji donacijom. Za minimalni iznos donacije od 200 kuna Fakultet će vam osigurati jednu ulaznicu za Simfo rock koncert”, poziva prof. dr. sc. Boris Crnković, dekan Ekonomskog fakulteta u Osijeku.

Simfo rock koncert Hrvatskog narodnog kazališta u Osijeku jedan je od onih koji kazališnu publiku, što nije često za teatarsku publiku, digne na noge. A kako i ne bi kada su simfonijski uobličili velike rock-uspješnice koje su obilježile niz generacija. Pod ravnanjem maestra Mladena Tutavca nastupaju solisti i vokalni kvartet Ivana Medić, Mia Reba, karlo Miličević, Davor Solanović, Mario Huj i Karlo Cvetković te Orkestar Opere HNK-a u Osijek i rock-bend Echoes. Aranžmane potpisuje Fedor Vrtačnik, koncertni je majstor Igor Šimonji, korepetitor Igor Valeri i inspicijentica Irena Budak.

Publika će uživati u svevremenskim hitovima legendi kakve su Pink Floyd, Led Zeppelin, Deep Purple, The Who, Earth & Fire, Beatles, Procol Harum, Bryan Adams, Abba, Queen, Aerosmith i Tina Tarner.

Ivana Rab Guljaš

Izvor: Glas Slavonije

Moglo bi vas zanimati

Newsletter