Novosti

Čaruga predstavljen na konferenciji za novinare

11.10.2022.

 

Danas, 11. listopada u 11 sati u Hrvatskom narodnom kazalištu u Osijeku održana je konferencija za novinare povodom prve ovosezonske dramske premijere. Komedija Čaruga Ivana kušana u režiji Borisa Svrtana premijerno će biti izvedena u petak, 14. listopada s početkom u 20 sati.

Na konferenciji su govorili: Dražena Vrselja, intendantica HNK u Osijeku, Miroslav Čabraja, ravnatelj Drame, Boris Svrtan, redatelj Čaruge, Jasmina Pacek, kostimografkinja i scenografkinja predstave te Aljoša Čepl, nositelj naslovne uloge.

Intendantica Dražena Vrselja započela je konferenciju s riječima zahvale cijelom autorskom timu i Drami HNK u Osijeku te Hepu kao sponzoru i ove, 116. kazališne sezone.

Redatelj predstave, Boris Svrtan, u superlativu je govorio o ansamblu s kojim je stvarao Čarugu. Čarugu će utjeloviti Aljoša Čepl, Ardonjaka i suprugu Miroslav Čabraja i Antonija Mrkonjić, Možbolta Matija Kačan, Frankića Antonio Jakupčević, Tonku Matea Grabić Ćaćić, Žažića (žandermerijskog desetnika) Duško Modrinić, Zeljića Ivan Ćaćić te Giljetića (žandarmerijskog kapetana) Mario Rade. Glas Sarosija Lajosa daje Vjekoslav Janković. Kompozitor glazbe je Ozren Depolo, a aranžer glazbe Igor Valeri. Scenu i kostime potpisuje Jasmina Pacek, oblikovatelj svjetla je Tomislav Kobia, a suradnik u procesu scenografije Dražen Matijašević.

Ravnatelj Drame, Miroslav Čabraja još jednom je pozvao sve na premijernu izvedbu u petak! Čaruga će igrati 14., 15., 17., 18. i 19. listopada te 4. i 5. studenoga.

Moglo bi vas zanimati

Newsletter