Novosti

Gala koncert – On the Bridge of Music

19.01.2022.

Republika Hrvatska ove godine proslavlja doista veliku i važnu obljetnicu, trenutak kad je postala dijelom obitelji međunarodno priznatih, samostalnih država, trenutak kad se ostvario san svih koji su stremili i svim srcem žudjeli za do tad u povijesti nikad dosanjanim snom: održavljenom samostalnošću Hrvatske. Siječanj je stoga mjesec naše velike radosti i svekolikog ponosa.

U Hrvatskom narodnom kazalištu u Osijeku jučer,18. siječnja u 18.30 sati održao se Gala koncert – On the Bridge of Music povodom 30. obljetnice međunarodnog priznanja Republike Hrvatske i uspostavljanja diplomatskih odnosa s Mađarskom. Isti koncert bit će izveden i u Operetnom kazalištem u Budimpešti 25. siječnja 2022. godine. U koncertu će sudjelovati orkestar Opere HNK u Osijeku i solisti Viktorija Đurđek, Katarina Toplek, Leon Košavić, Igor Krišto te orkestar Operetnog kazališta u Budimpešti i solisti Zsolt Vadász, Anita Lukács, Laki Péter, Lévai Enikő.

Program Gala koncerta – On the Bridge of Music je promišljen kao program hrvatskih i mađarskih skladatelja kako bi se još više naglasila povezanost dviju zemalja i važnost samoga događaja.

Koncert povodom 30. obljetnice financiran je vlastitim sredstvima i uz pomoć Ministarstva vanjskih i europskih poslova RH, Ministarstva ljudskih resursa Mađarske, Ministarstva kulture RH te Grada Osijeka i Osječko-baranjske županije.

Dodatno, koncertna suradnja od velikog je značaja velikom broju mađarskih umjetnika našeg orkestra koji će dobiti priliku nastupati u svojoj državi, ali i za Osječko-baranjsku županiju, budući da u njoj obitava veliki broj Mađara. Njome širimo hrvatski kulturni identitet i promičemo hrvatsku kulturu i umjetnost, ali i učvršćujemo diplomatske odnose dviju država. 30. obljetnica od priznavanja RH događaj je od velikog značaja za našu državu budući da je njime učvrstila svoju neovisnost i suverenitet te kao takav zaslužuje svečano obilježavanje koje će ovaj događaj proslaviti.

Moglo bi vas zanimati

Newsletter