Novosti

MAESTRO MLADEN TUTAVAC – 30 godina s umjetnošću i za umjetnost

25.10.2021.

Ima ljudi za koje nam se čini da su oduvijek tu i da će jednako tu biti zauvijek, budući da je postalo nemoguće bez njih zamisliti svijet kroz koji brodimo. Maestro Tutavac jedan je od njih. U Osijek je k nama iz Splita preko Zagreba došao sad već davne 1993., nakon krajnje uspješno završene Muzičke akademije u Zagrebu i dvije godine rada u HNK Zagreb gdje je obnašao dužnost zborovođe. U HNK u Osijek isprva je radio i kao dirigent i kao zborovođa, a od 2000. je isključivo dirigent. U međuvremenu je godinu dana bio ravnatelj Opere.

Svi njegovi suradnici ga znaju kao temperamentnog dirigenta koji u svakom projektu, a bilo ih je mnogo, sudjeluje cijelim svojim bićem, i dušom i tijelom, kao vrsnog dirigenta koji je ravnao brojnim premijerama, simfonijskim, novogodišnjim, uskrsnim i mnogim drugim gala koncertima. Uz činjenicu da je osnivač komornog orkestra „Franjo Krežma“, vodio je i pjevački zbor „Lipa“, a bavio se i pedagoškim radom na glazbenoj školi „Franjo Kuhač“ i Filozofskom fakultetu. Od 2017. je umjetnički suradnik na Akademiji za umjetnost i kulturu u Osijeku. Uz činjenicu da je predsjednik Francuske alijanse u Osijeku, svakako je važno napomenuti da vodi i tamburaški orkestar Akademije – „Strossmayer“.

Iza maestra Tutavca je trideset godina iznimne umjetničke aktivnosti i riznica uspjeha. Želimo mu još barem dvostruko toliko!

Moglo bi vas zanimati

Newsletter