Novosti

NOĆ KAZALIŠTA – Ususret premijeri Orašara

17.11.2021.

ULAZNICE ZA PROBU ORAŠARA SU PODIJELJENE!

Za one koji žele osjetiti dašak radne atmosfere s probe  najiščekivanije baletne premijere, puštamo ograničeni broj besplatnih ulaznica za probu u subotu, 20. studenoga u 20 sati. Ulaznice možete preuzeti na blagajni HNK u Osijeku u petak, 19. studenoga od 9 do 12 sati.

Ulaz u gledalište moguć je isključivo uz predočenje COVID potvrde.

Orašar, jedno od najljepših djela baletne literature posljednji je u nizu od tri velika bijela baleta glazbenog velikana P. I. Čajkovskog. Nastao je 1892. prema predlošku priče za djecu autora E.T.A. Hoffmana „Orašar i kralj miševa“. Priču je adaptirao A. Dumas ml. te suradnjom s koreografom carskog ruskog baleta Mariusom Petipaom stvoren je libreto za balet koji će osvojiti gledatelje cijelog svijeta do danas. Balet „Orašar“ svojom pričom naslonjenom na božićno vrijeme, prenosi nam radost pretakanja starog ljeta u novo i time je scensko oživotvorenje radosnog osjećaja kojega riječi teško mogu prenijeti. Upravo stoga Orašar je postao trajnom sastavnicom baletnog repertoara kazališnih kuća diljem svijeta pa tako i svih hrvatskih nacionalnih scena.

Osječka premijera donosi nam Orašara u potpuno novom ruhu. Koreografiju i režiju potpisuje naš istaknuti i međunarodno priznati koreograf Dinko Bogdanić, a za likovnost produkciju, scenografiju i kostime zadužen je istaknuti međunarodno afirmirani Neven Mihić, dok djelom ravna Maestro Filip Pavišić.

Ovom vedrom glazbeno – scenskom pričom u kojoj dobro pobjeđuje zlo započinjemo radosno iščekivanje Božića.

Moglo bi vas zanimati

Newsletter