Novosti

Održana konferencija za novinare povodom premijere komične opere Ljubavni napitak

23.11.2022.

Danas, 23. studenoga u 10 sati u Hrvatskom narodnom kazalištu u Osijeku održana je konferencija za medije povodom prve ovosezonske operne premijere. Komična opera Ljubavni napitak Gaetana Donizettija pod dirigentskom palicom maestra Mladena Tutavca, a u režiji Ozrena Prohića premijerno će biti izvedena u petak, 25. studenoga s početkom u 20 sati.

Na konferenciji su govorili: Jadranka Petrović, voditeljica marketinga i prodaje HNK u Osijeku, Ivana Čehulić, članica uprave za financija Nexe Grupe te Mladen Tutavac, dirigent predstave Ljubavni napitak.

Voditeljica marketinga i prodaje, Jadranka Petrović započela je konferenciju s riječima zahvale cijelom autorskom timu i Operi HNK u Osijeku te Nexe Grupi kao sponzoru ove operne premijere. Gospođe Petrović i Čehulić složile su se kako se radi o suradnji između dva diva, kulturnog i gospodarskog za koju se obje nadaju da će se nastaviti kroz nove projekte i nove kazališne sezone.

Dirigent predstave, maestro Mladen Tutavac, u superlativu je govorio o ansamblu s kojim je stvarao Ljubavni napitak iako je na navedenoj predstavi radio i ranije. Posebno se zahvalio korepetitorima koji su ga pratili cijelim putem stvaranja i nisu imali nimalo lak zadatak. Na samom kraju tiskovne konferencije pozvao je medije i publiku na predstavu te je izgovorio podjelu za svaku od četiri najavljene izvedbe ove opere.

Ljubavni napitak igrat će 25., 26., 28., i 29. studenoga.

Moglo bi vas zanimati

Newsletter