Novosti

Održana premijera Guslača od marcipana; Franjo Krežma: zapisi iz nepovrata

07.03.2022.

U petak, 3. ožujka je održana premijera dramske predstave Guslač od marcipana; Franjo Krežma: zapisi iz nepovrata, autora Stjepana Tomaša i Marijane Fumić, redateljice Dore Ruždjak Podolski.
Gromoglasan pljesak nagradio je predstavu u kojoj su svi uživali; posebice dramski ansambl i autorski tim radeći na njoj.
Važnost ove premijere prepoznala je i ministrica kulture i medija Republike Hrvatske, gospođa Nina Obuljen Koržinek koja je nazočila predstavi te na svojoj društvenoj mreži napisala:
“Hrvatski Paganini, čudo od djeteta koje je oduševljavalo zagrebačku publiku, osvojilo profesore bečkog konzervatorija, a zatim i koncertne dvorane diljem Europe, svoju je sjajnu karijeru završio preranom smrću, ali je svoje ime upisao u antologiju hrvatskih glazbenih virtuoza. Jedinstvenom Franji Krežmi, sinu osječkog slastičara i zaljubljenika u glazbu, dramatizacijom romana Stjepana Tomaša „Guslač od marcipana“, Hrvatsko narodno kazalište u Osijeku proslavilo je 160. rođendan. Čestitam dramaturginji Marijani Fumić i redateljici Dori Ruždjak Podolski koje su zajedno s osječkim ansamblom nadahnuto ispričale priču o umjetničkom putu darovitog Osječanina i tako dale priliku da se svi zajedno s ponosom prisjetimo hrvatske violinističke legende.”

Moglo bi vas zanimati

Newsletter