Novosti

Održana premijera Sna ljetne noći

15.11.2021.

U petak, 12. studenoga u 20 sati premijerno je izvedena komedija San ljetne noći Williama Sheakespearea. Zadnji put, na daskama Hrvatskog narodnog kazališta u Osijeku, jedno od najuspješnijih njegovih djela izvedeno je 49. kazališne sezone. Režiju i adaptaciju Sna potpisala je mlada Tamara Damjanović, scenografkinja je Sheron Pimpi Steiner, kostimografkinja Ivana Živković, a skladateljica Katarina Ranković. Za scenski pokret i mačevanje pobrinuo se Vuk Ognjenović, a koreografiju Selma Mehić, dok je oblikovatelj svjetla Luka Matić.

Redateljica Damjanović ističe kako osnovna tema ljubavne zavrzlame, pod utjecajem čarolije, sintetizira cjelokupno ljudsko iskustvo ljubavi, koja iz nas na površinu iznosi i razotkriva nam sve ono zbog čega bismo sami sebe obožavali, ali nam nemilosrdno baca u lice i sve ono što bismo najradije sakrili.

Glumica Sandra Lončarić ističe da je rad na predstavi bio izazovan zbog situacije s epidemijom koronavirusa, uslijed čega su se morale prekidati probe, ali smatra da će se ova komedija ipak svidjeti publici.

Generalni pokrovitelj predstave je INA

INA i HNK Osijek njeguju dugogodišnje prijateljstvo te nam je drago što imamo priliku podržati i premijeru komedije San ljetne noći. Važno je da Osijek kontinuirano razvija svoju kulturnu scenu, a nama je drago što kao kompanija možemo biti podrška u stvaranju brenda osječkog HNK. Ulaganjem u kulturni sadržaj dodatno doprinosimo kvaliteti života stanovništva u Osijeku i Slavoniji s kojima dijelimo svakodnevicu. Osim suradnje s kulturnim institucijama, redovito podržavamo i druge projekte s ovog područja te ćemo to nastaviti raditi i u budućnosti, kad god budemo u mogućnosti.

Moglo bi vas zanimati

Newsletter