Novosti

Predstavljen Mjesec židovske kulture 2021.

02.09.2021.

Danas je u svečanom foyeru Hrvatskog narodnog kazališta u Osijeku predstavljen Mjesec židovske kulture koji će se održavati od petka 3. rujna sve do subote 25. rujna 2021. u Osijeku. Predstavljanju je prisustvovala pročelnica Upravnog odjela za turizam kulturu i sport Osječko – baranjske županije, gospođa Tatjana Roth koja je podržala suradnju Hrvatskog narodnog kazališta u Osijeku i Židovske općine Osijek u održavanju navedenog događaja.

Mjesec židovske kulture je manifestacija nastala od Europskog dana židovske kulture (EDJC) koji Židovska općina Osijek obilježava već 20 godina. Ove je godine EDJC u našem gradu proširen na cijeli rujan tijekom kojega će se održavati predavanja, koncerti, kazališne predstave, projekcije filmova, otvorenja izložbi, promocije knjiga, organizirane šetnje gradom, te razne radionice i sportska natjecanja, a bit će tu i književna večer na kojoj će biti predstavljeni izraelski književnici. Uključile su se brojne institucije: HNK Osijek, Muzej Slavonije, Muzej likovnih umjetnosti, Muzej osobnih priča, Kulturni centar, Grad Osijek, Osječko-baranjska županija, Veleposlanstvo Države Izrael u Republici Hrvatskoj, OŠ “Tin Ujević”, Glazbena škola Franje Kuhača, Narodno pozorište Sombor, Jevrejska opština Sombor, kao i mnogi pojedinci koji su željeli doprinijeti bogatstvu programa.

Program koji će se održati u HNKu u Osijeku:

13. i 15. rujna u 19 sati – Dječak koji je govorio Bogu, drama D. Mađarića
18. rujna u 16 sati – Tragovi u 30 slika, izložba
18. rujna u 17 sati – Semper idem, gostovanje NP Sombor
19. rujna u 18 sati – Porajmos, kratko metražni film G. Stojanovića
24. rujna u 18 sati – Okrugli stol „Razumijemo li se“, u okviru okruglog stola: predstavljanje izraelskih književnika pod nazivom „Putovanje u srce Izraela“

Ostali program Mjeseca židovske kulture možete pogledati na poveznici

Moglo bi vas zanimati

Newsletter